Kérdésben élni

Ha hajlandó vagy kérdésben maradni és többet kérdezni, mint kételkedni, - és a kérdésekre építkezni, akkor egy idő után megszűnnek a kétségek.
Ez a világ azt tanítja, hogy létezik a tökéletes válasz, és azt kell megtalálnod. Amikor kérdezel, óhatatlanul is ez a cél: a tökéletes válasz. Pedig ez nem így van. A kérdés célja a kérdésben levés és az éberség, nem pedig egy válasz...

KERDES

 

Amikor kérdésként kezdesz el élni, a dolgok elkezdenek varázslatos módon megjelenni. Hiszen a válaszok egyszerűen leszűkítik a lehetőségeket. Ezzel szemben a kérdés megnyitja a végtelen variációt a lehetőségek számára.

 • Mi ez?
 • Mit tudok vele tenni?
 • Meg tudom változtatni?
 • Ha igen, hogyan tudom megváltoztatni?

Amit kérdezhetsz, ha szeretnél valamit megváltoztatni:

 • Mi egyéb lehetséges még?
 • Mi kéne ahhoz, hogy ez megváltozzon?
 • Mi a jó ebben, amit eddig még nem vettem észre?

Ez a három kérdés megnyitja az ajtót a nagyszerűbb lehetőségek felé.

 

Amikor elindulunk egy irányba, mert eldöntöttük, hogy számunkra az a legjobb irány, és megyünk ugyanazon az ösvényen, lehet, hogy közben kimerülünk és nem látjuk, nem vesszük észre, hogy mi van körülöttünk valójában. Ha ilyenkor kérdezünk, az lebontja a falakat, amit felhúztunk és amitől nem látunk, és észrevehetjük mögötte a könnyedséget, a teret és a lehetőségeket, amiket eddig nem voltunk képesek észrevenni.

Feltenni egy kérdést = kinyitni a lehetőséget a nagyobb tudatosság felé.

 

8dc94c5be69108901d8542f54604b076
Amikor valami nem működik túl jól az életedben, vagy nem úgy működik, mint ahogyan szeretnéd, kezdj el kérdéseket feltenni! Hiszen amikor valami nem úgy működik, mint ahogyan szeretnéd, lehet, hogy valójában az nem is az, amit igazán szeretnél?

Minden alkalommal, mikor következtetést vonsz le egy helyzetben és kialakítasz egy nézőpontot, beragadsz abba a nézőpontba és helyzetbe és mindaddig ismétled ugyanazt vagy mindaddig ugyanaz "történik" veled, míg hajlandó nem leszel feltenni egy kérdést, ami megnyitja neked az utat egy másik lehetőséghez.

Ha szeretnél valamit megváltoztatni az életedben, kezdj el kérdéseket feltenni! Egy nagyszerű kérdés, amit bárhol, bármikor feltehetsz:

Hogyan lehetne még ennél is jobb???

Akkor is, ha valami jó dolog történt és akkor is, ha valami rossz. Egy kellemetlen szituációban ez a kérdés előhoz egy jobbat, egy kellemes szituációt pedig még jobbá tesz.

Ami igaz számodra, az mindig könnyű, a hazugság pedig mindig nehéz érzés.
Pl. amikor valaki mond neked valamit és azt érzed, hogy ez nehéz érzés, összeszorul tőle a gyomrod, ez azért van, mert ez számodra nem igaz! Lehet, hogy az illető számára ez igaz, neked viszont nem igaz! Ezentúl alkalmazd ezt az eszközt minden beszélgetésnél, vagy ha cikkeket, könyvet olvasol vagy bármit, ami választ ad számodra! Ha nehéz, akkor az számodra nem igaz, nem kell bevenned!

Alap kérdések:

 • Hogyan lehetne még ennél is jobb?
 • Mi más is lehetséges?
 • Mi az, ami megakadályoz a célom elérésében?
 • Mi a hasznom ebből?
 • Kié ez az érzés, amit most érzek?


Minden feltett kérdés után mondd ki a Tisztító mondatot - vagy amíg nem tudod a mantrát, legalább a rövidített változatot: POD POC. Hiszen a kérdés felhozza az energiát amire már nincs szükséged, a törlőmondat pedig megszabadít tőle! (A Tisztító mondatról ITT olvashatsz)

Tudtad hogy az access eszközei, tisztításai, a kérdések, a Bars kezelés hozzájárulás lehet ahhoz, hogy létrehozd azt az életet amit szeretnél MOST?
Mi lenne, ha választanád?

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre és egy próba BARS kezelés az ajándékod
Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház